DÜĞÜN MEVSİMİ BAŞLADI! DÜĞÜNDEN ÖNCE GELİN YA DA DAMAT ADAYLARI DİŞ TEDAVİLERİNDE NELER YAPTIRMALI?
Yaz günlerine sayılı günler kala düğün törenleri yavaş, yavaş yapılmaya başlandı. Uzmanlar düğünde gelin ve damat adaylarının korkmadan güzel gülmeleri için tavsiyelerde bulunuyor.
İşte Dişhekimi Arzu Yalnız’ın tavsiyeleri
-Düğünden önce diş bakımı ile ilgili neler yapılmalı?
Uzun süreli tedaviler düğüne 3- 4 ay kala yapılmalı . Öncelikle dişeti tedavisi, kanal tedavisi , dolgular ve eksik dişler mevcut ise implatlar yapılıp bekleme sürecinin ardından implant üzerinin protezleri yapılmalı ki düğün zamanı ağız içinde sorun yaratacak faktörler ortadan kalkmış olsun.
-Çapraşık ve ayrışık dişlere sahip adaylara porselen ya da lamina kaplama yapılabilirmi, neler önerirsiniz??
Porselen yapılacaksa mutlaka metal desteksiz olmalı. Kristal destekli porselen yapılmalı ki doğal görünsün. Özel tekniğimiz sayesinde kendi dişlerimizden ayırt edilemez. Dolu bir gülüş yakalanması için mutlaka mum muck – up dediğimiz üç boyutlu provalar yapılmalı. Hekiminiz tarafından hazırlanan mumdan dişlerle size uygun olan gülüşü yakalaya bilmek için dişler üzerinde oynanır. Bunun için hekim ve hasta arasındaki uyum çok önemlidir.
-Şekil bozukluğu, lekeler, kırık dişler gibi problemler nasıl ve ne kadar zamanda düzletilebilir?
Şekil bozukluğuyla alakalı ortodonti tedavisi uygulanmayacaksa küçük kırıklar bonding dediğimiz 30 - 45 dk bir işlemde aynı seansda halledilebilir. Ya da ortalama 10 – 14 gün için de lamina yapılır. Lamina sayesinde lekelerde ortadan kalkmış olur.
Güldüklerinde diş etleri görünen gelin adaylarına neler yapılabilir?
Bu durumda pembe estetik uygulaması son derece başarılır.Pembe estetik güldüğünüzde aşırı görünen diş etlerinizi küçük bir uygulama ile gülüşünüzü göze hoş gelecek hale getirmektir.
Pembe Estetik Nasıl Uygulanır?
Pembe estetik uygulamasında, kişinin diş etleri çok görünüyorsa yada dişler gereğinden kısa ise küçük bir cerrahi girişim ile pembe estetik uygulaması yapılır. İşlem yaklaşık 15 dakika sürer. Diş etleri olması gereken seviyeye getirilir.
Yapılan cerrahi uygulamaya rağmen gülümseme sırasında diş etleri görünüyorsa dudakla burun aradaki belli bir noktaya “botoks” uygulaması yapılır. “uygulamadan sonra ifade değişikliği olmaksızın üst dudağın bir miktar düşmesi sağlanarak ve diş etleri görünmez hale getirilir ” . Elbette bu uygulama esnasında önemli olanın, yüz kaslarını çok iyi bilmek ve doğru noktalara uygulama yapmaktır.
-Diş beyazlatma işlemi için ne gibi yöntemler, tedaviler uygulanıyor? Bu uygulamaları düğünden ne kadar zaman önce yapmak gerekiyor?
Ev tipi ve ofis tipi yöntemleri uzun süre kalıcı yöntemlerdir. Düğün öncesi kalıcılığı sağlamak için iki beyazlatma yöntemini kullanabiliriz. 15 gün önce klinik ortamında lazerle ofis tipi beyazlatma işlemi yapılır. Hastadan ölçü alınır ve ev tipi beyazlatma için özel plaklar hazırlanır. Düğün öncesi 3 gün ev tipi beyazlatmanın uygulanması yeterli olacaktır.
-Beyazlatma işleminin kalıcılığını sağlamak için evde neler uygulanmalı, özel bir diş macunu ve diş fırçası önerebilir misiniz?
Beyazlatma işleminin uzun süre kalıcılığını sağlamak için öncelikle dişler düzenli olarak fırçalanır. Mümkün olduğunca çay sigara kahve kırmızı şarap vb gibi dişi renklendirici gıdalardan uzak durulmalı.
-Düğün günü son dakikada uygulanabilecek, o gün içilen kahve, çay, kola gibi içeceklerin sarartıcı etkilerini giderecek ürünler ya da uygulamalar neler?
Diş fırcalamak ve renklendirici gıdalardan uzak durmak yeterli olacaktır.