BİR ALDATMA ROMANI ’’SADAKATSİZLER’’ OKUYUCU İLE BULUŞTU
Eşinizi veya sevgilinizi hiç aldattınız mı ya da aldatıldınız mı? Aldatma zihnen bile olsa, sadakatsizlik denen evrensel bir olgu. Aldatan ve aldatılan o süreçte veya sonrasında neler hisseder, neler yaşar? İşte Selim Hacısalihzade’nin en yeni eseri Sadakatsizler tam da bu tür soruları irdeleyen bir roman.
“Sadakatsizler” romanında, Selim Hacısalihzade, ilginç ve tahmin edilemez nitelikteki renkli karakterleri, sıra dışı bir kurgunun çatısında bir araya getiriyor. Romanda, insan ruhunun derinliğini yansıtan çarpıcı psikolojik çözümlemeler, sürükleyici bir olay örgüsü içinde, geniş bir zaman dilimi perspektifinde harmanlanarak okuyucuya sunuluyor.
Akıcı yazım diliyle kolay okunan ancak sarsıcı gerçeklerle uzun süre düşündüren “Sadakatsizler” romanından birkaç alıntı; “… sevişmediklerinde de birlikte olmak hoşuna gidiyordu. Acaba sevmenin tarifi bu olabilir miydi? Bunun sebebi de Emine’nin kendisini iyi hissettirmesi miydi acaba sadece? … Sevmek sevilenden değil de sevenden kaynaklanan bir duygu muydu yoksa?... Boşanmak! Ne kadar korkutucu bir kavram. O kadar yıl aynı yastığa baş koyduğun insanla birdenbire yabancı, yabancıdan öte düşman oluyorsun. Hatta öyle ki sıfır toplamlı bir oyunda buluyorsun kendini. Yani senin kazancın öbürünün kaybı, öbürünün kazancı senin kaybın oluyor.”
Günlük hayatın rutin akışı içinde bir kıvılcım gibi çakan, nedenleri tartışmalı, sonuçları öngörülemez anların arka planına odaklanan Selim Hacısalihzade, sadakatsizlik gibi zorlu bir temayı cesaretle, geniş bir bakış açısıyla, tüm yönleriyle ele alıyor.
Servet Yayınevi’nden çıkan ve sadece internet üzerinden satışta olan kitabın hasılatının tamamı, yazarın önceki kitaplarında olduğu gibi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin “Anadolu’da Bir Kızım Var” projesine bağışlanıyor
Selim Hacısalihzade Hakkında;
İstanbul’da doğdu. Zürih’teki İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsünde (ETH) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği dalında lisans, lisansüstü ve doktora eğitimi aldı. Berkeley’deki California Üniversitesi’nde ve NASA’da araştırmacı olarak görev aldı. Sonraki yıllarda çalışmalarına uluslararası şirketlerde profesyonel yönetici olarak devam etti. Bu sırada Lozan’daki IMD’de işletme dalında yüksek lisans eğitimi gördü. Türkiye’ye döndükten sonra kendi şirketinde müşterilerine servet yönetimi hizmeti verdi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde ilintili öğretim üyeliği yaptı.
Geçtiğimiz yıllarda yayınlanan “Çıkış” ve “Pusula Şaşarsa” isimli iki romanı daha bulunuyor.