BORA GENCER BABASI MERHUM İLHAM GENCER İÇİN KİTAP YAZDI ’’DUAYEN’’
Yalnızca bir biyografi değil; aynı zamanda sevgi, azim ve sanatla yoğrulmuş bir yaşamın rehberi. Bozkurt İlham Gencer’in eşsiz hikayesine ortak olun. Türk müziğinin dev isimlerinden Bozkurt İlham Gencer’in hayatını ve yine kendisi gibi sanatçı oğlu Bora Gencer ile baba-oğul ilişkilerini anlatan "Duayen", Gencer’in kişisel notları ve anılarıyla zenginleşerek, okuyucular için duygusal ve öğretici bir deneyim sunuyor.
Babasının eşsiz hayat hikayesini, sanata olan tutkusunu ve unutulmaz izlerini okuyucuyla buluşturan Gencer kitapta, İlham Gencer’in müzik kariyerindeki başarılarından kişisel ilişkilerine, fedakârlıklarından baba-oğul bağlarına kadar birçok yönü ele alınıyor.
“Duayen”, yalnızca bir biyografi değil, aynı zamanda bir hayat dersi niteliğinde. İlham Gencer’in sanatla dolu yaşamı, müziğe katkıları ve insani değerleri, oğlunun samimi anlatımıyla gün yüzüne çıkıyor.
Bora Gencer, babasının sanat dünyasındaki etkilerini anlatırken, aynı zamanda geçmişten bugüne bir kültürel yolculuğa çıkarıyor. Ajda Pekkan, Barış Manço, Cem Karaca gibi sanatçıların kariyerlerine yön veren Bozkurt İlham Gencer’in hikayesi, okuyucuların sanata ve insani değerlere bakışını derinleştirecek.
Arka Kapak Yazısı:
Büyük bir müzik dehası, zarif bir beyefendi!
Sanatçı bir ailede doğdu, genç yaşlarında ilk bestesini yaptı. Aralarında Türkiye’nin süperstarı Ajda Pekkan’ın da olduğu birçok ünlü ismi sahneye ilk çıkaran o oldu.
Eartha Kitt gibi dünyaca ünlü sanatçılara yol gösterdi. Kurucusu olduğu Çatı Kulübü, genç müzisyenler için bir okul, cemiyet hayatı için de popüler bir eğlence mekânıydı.
Ülkemizi Hollywood’da tanıttı. Yabancı müzisyenler için iyi bir ev sahibiydi, yurtdışında da Türkiye’nin müzik elçisiydi. Türk olmakla gurur duysa da evrensel kültürü her zaman kucakladı.
Kendisi gibi müzik aşkıyla yaşayan evlatlar yetiştirdi. Doksan yedi yıllık ömrüne pek çok başarı öyküsü sığdırdı.
Zevk sahibi bir insan, hümanist ve sevgi dolu bir baba, Atatürkçü bir Türk vatandaşı, hayattan keyif almasını bilen bir dosttu.
Türk müziğinin duayen ismi Bozkurt İlham Gencer’in yaşamı, hatıraları ve geride bıraktıkları, oğlu Bora Gencer’in kalemiyle okurlarına ulaşıyor.
YAZAR HAKKINDA
Bora Gencer, 14 Nisan 1965‘te İstanbul‘da dünyaya geldi. İlkokulu Maçka İlköğretim Okulu’nda tamamladı. Caz piyanisti olan babası İlham Gencer‘in de etkisiyle küçük yaşlarda müziğe ilgi duydu.
Enstrüman olarak piyanoyu çok sevmesine rağmen keman bölümüne yazıldı. Yedi sene süren konservatuvar eğitiminden sonra babasının teklifiyle birlikte profesyonel müzik hayatına başladı.1994 yılında Halis Bütünley ve Garo Mafyan ile tanışan Bora Gencer, 1995yılının ilk aylarında Mega Müzik imzalı “Öptüm Seni Şeker” isimli ilk albümünü çıkardı.
Aysel Gürel ve Garo Mafyan imzalı “Öptüm Seni Şeker” adlı şarkı kısa zamanda sevildi. 1995 yılında çeşitli televizyon ve radyo programlarına katılan Bora Gencer, o dönemde tek başına Anadolu turnesine çıktı. Bora Gencer’in turneleri daha sonra da yurt içi ve yurt dışı devam etti. Turne arkadaşları arasında Asya, Demet, Harun Kolçak, Deniz Arcak, Gülay, Suat Suna, Seçil, Kerim Tekin gibi isimler de vardı.
Profesyonel turne ve konser çalışmalarının haricinde çeşitli yarışmalara da katılan sanatçı, Pamukkale Festivali’nde ağabeyi İlhan Gencer ile beraber aldığı dereceyle Mısır‘da Uluslararası Kahire Müzik Yarışması’nda birincilik kazandılar. Daha sonra Onno Tunç adına düzenlenen beste yarışmasında kendi bestesi ve yorumuyla üçüncü oldu. 1999 yılında sanatçı “Bir Allah Bilir” isimli ikinci albümü Elenor Müzik’ten piyasaya çıktı. Aslında 10 şarkıdan oluşan ve bitmiş olan albümünü Kerim Tekin‘nin anısına yaşasaydı onun okuyacağı bir şarkıyı da koyarak 12 şarkıya çıkarttı ve ilk klibini de Kerim’in sevdiği şarkıya “Neden Allahıma“a çekti.
Sanatçının üçüncü albümü “Baştan Çıktım” ismiyle 2001 yılında Prestij Müzik’ten çıktı.
Bora Gencer, ses ve saz sanatçılığının dışında zaman zaman farklı televizyon ve radyo kanallarından gelen tekliflerle dizi oyunculuğu ve program sunuculuğu da yapmıştır. Bunlardan bazıları; “Havuz Show” adlı çocuk programı, “Alabora Reality Show“, “İstanbul’da Bir Güzel“,”Delidolu” adlı müzikal, “Bize Ne Oldu” adlı dizi bunlardan bir kaçıdır. Yönetmen Ümit Efekan‘nın bu dizisinde Fatma Girik,Merih Akalın, Tanju Gürsu ve Altan Günbay gibi isimlerle birlikte rol alan sanatçı, dizide Sibel Can‘ın sevgilisini rolüyle karşımıza çıktı.
2012 yılında Hande Subaşı ile başrol “Kamelyalı Kadın” müzikalinde oynadı.
2007 yılında “Aşık Oldum” adlı dördüncü albümle birlikte Bora Gencer’in Baş rol oynadığı iki tv filmi “Kaçak Gelin” ve “Aşk Başa Gelince” gösterime girdi.
Bora Gencer, digitürk 51. kanalda “Emredersin Komutanım” İsimli eğlence programında her hafta Çarşamba akşamları 20.30 da sunuculuk yaptı.
2008 yılının başlarında Kanal T adında bir kanalda uzun süre Bora Bora Show adında 1 program yaptı bu programa Ayşenur Yazıcı, Erol Büyükburç, Ayten Alpman, Hande Subaşı, Ece Gürsel, Şebnem Shaefer, İlham Gencer, Okan Bayülgen, Hakan Aysev, Çiğdem Tunç gibi konuklar davet edildi. Daha sonra format değiştirilerek askerlik Anıları adında bir program yaptı bu yeni programa da Orhan Ayhan, Ayhan Bermek, Atatürk’ün torunu (Atatürk’ün Manevi Kızı Ülkü Adatepe‘nin Oğlu) Ahmet Doğançay gibi tanınmış simalar katıldı.