CAS’TA BU HAFTA İKİ OYUN BİRDEN SEYİRCİYLE BULUŞUYOR
Arzu Gamze Kılınç ve Muhammet Uzuner’in 2017 yılında kurduğu, eğitim ve sahne uygulamalarıyla tiyatroseverlerden yoğun ilgi gören Cihangir Atölye Sahnesi (CAS)’ta bu hafta, "Üç Kuruşluk Opera" ve "Saloz’un Mavalı" adlı oyunlar seyirciyle buluşacak
"ÜÇ KURUŞLUK OPERA"
Cihangir Atölye SAhnesi'nin (CAS) genç oyuncuları tarafından hazırlanan ve önceki gösterimlerde büyük beğeni kazanan " Üç Kuruşluk Opera” adlı müzikli oyun 19 Aralık 2019 Perşembe saat 20.30'da Cihangir Atölye Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.
Bertolt Brecht'in 1928'de yazdığı, müziklerini Miraç Özar'ın yaptığı, Serpil Göral'ın yönettiği, ışık tasarımını Onur Alagöz, koreografisini Hicran Akın, şan eğitimini Ekin Bezirganoğlu ve müzik direktörlüğünü Erkan Karaosman'ın yaptığı "Üç Kuruşluk Opera" adlı müzikli oyun, 20. yüzyılın en önemli Alman şairi, oyun yazarı, tiyatro yönetmeni, Berliner Ensemble’ın ve Epik Tiyatro’nun kurucusu Bertolt Brecht’in, İngiliz yazar John Gay’in ilk sahnelendiği 1728’de çok ses getiren oyunu Dilenciler Operası’ndan 20. yüzyılın iklimine uyarlandı. Sinemaya da aktarılan "Üç Kuruşluk Opera", güncelliğini her dönemde korumuş, tiyatro ve tasarımı şaşırtıcı bir biçimde buluşturan müzikli bir gösteri.
Brecht’in tiyatro tarihinde çok önemli bir yere sahip eseri "Üç Kuruşluk Opera", maceralarla dolu bir anti kahramanlar dünyası aracılığıyla sadece geçmişe ışık tutmakla kalmıyor, bugünün dünyasına ait çok somut gerçekleri işleyerek, günümüzü farklı bir bakış açısıyla yorumlamaya da imkân tanıyor. Oyun, ahlak değerlerini irdeleyip savaşın korkunçluğunu sergilerken, müzikal açıdan zengin ve esprili biçiminden de ödün vermiyor.
Ülkemizde farklı topluluklarca seyirciyle buluşturulan "Üç Kuruşluk Opera" adlı müzikli oyun şimdi Cihangir Atölye Sahnesi (CAS) gençleri tarafından sahneleniyor. Oyunda; Ayça Öztürk, Canberk Dikmen, Deniz Özçelik, Emrah Erginöz, Erdi Göksu, İlke Demiröz, Kübra Ayçiçek, Müge Bozkurt, Erdi Öztürk, Osman Onur Can, Rabia Gözde Yıldız, Sadık Seven rol alıyor.
"SALOZ'UN MAVALI"
Yine Cihangir Atölye Sahnesi'nin (CAS) genç oyuncuları tarafından hazırlanan ve yönetmenliğini Muhammet Uzuner'in yaptığı "Saloz'un Mavalı” adlı oyun 21 Aralık Cumartesi 2019 saat 20.30'da Cihangir Atölye Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.
Cihangir Atölye Sahnesi'nin genç oyuncuları tarafından hazırlanan ve önceki gösterimlerde büyük beğeni kazanan Peter Weiss'in yazdığı, Can Yücel'in çevirisini yaptığı "Saloz'un Mavalı" adlı oyunu Muhammet Uzuner yönetti. Işık Onur Alagöz, Koreografi Hicran Akın, Kukla Tasarım ve Yapımı Selda Uyan tarafından hazırlanan oyunda, Alper İrvan, Aylin Gündüz, Barış Kaan Güven, Berfin Karatay, Boran Özsaygı, Can Seçki, Dorukhan Kenger, Furkan Özkan, Murat Aytekin, Onur Özer, Ömercan Çelebi, Selda Uyan, Zuhal Atalay rol alıyorlar.
Oyun, Portekiz'de 1932'de bir kahraman gibi karşılanarak iktidara gelen Antonio Salazar'ın otuz altı yıllık iktidarlık döneminde baskının, şiddetin, sömürünün günden güne artmasını ve bu dönemin nasıl bir diktatörlük dönemine dönüştüğünü; ezenlerin ve ezilenlerin gözünden eleştirel bir bakışla izleyiciyle paylaşıyor. Salazar dönemi Portekiz'in üzerinden sömürgecilik tarihinin ve sınıf çatışmasının; mülkiyet düşüncesinin var olduğu günden beri insanlık tarihi üzerindeki etkilerini görüyoruz Saloz'un Mavalı'nda. İnsanın, kendi var ettiği ve kendisini kölesi haline getirdiği sömürgeciliğin hikayesini öznelden evrensele anlatıyor. 1973 yılında Can Yücel'in "Saloz'un Mavalı" olarak Türkçeleştirdiği yapıt daha önce Ankara ve İstanbul sahnelerinde farklı topluluklar tarafından oynandıktan sonra şimdi CAS öğrencileri tarafından sahneleniyor.
Cihangir Atölye Sahnesi
Kuloğlu Mah. Ağahamamı Sk. No:18 Kat: -1 Beyoğlu / İstanbul
İletişim: 0212 293 28 98 / 0532 234 27 81