İZMİR’DE OYUNCULUK AKADEMİSİNE 15.000 BAŞVURU
Folkart Gallery başta olmak üzere İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Ana Sponsorluğu ve benzeri faaliyetler ile sanata verdiği desteği sürdüren Folkart, yeni projesiyle gündemde. Kurumsal Sosyal Sorumluluk uygulamaları kapsamında Folkart, kendi bünyesinde Folkart Academy’i kurdu. İlk adımını da Ustalarla Tiyatro Atölyesi ile gerçekleştirecek. Kurum, ilk etapta 625 kişiye eğitim verecek.
“İZMİR’İN GELECEĞİNE İNANIYORUZ”
Folkart Academy’nin faaliyetleri ile ilgili basın toplantısına Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, ünlü oyuncu Volkan Severcan ile Folkart Academy’de eğitim verecek usta tiyatro sanatçıları ile alanlarında uzman isimler katıldı.
Basın toplantısında konuşan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir’in çok özel ve güzel bir şehir olduğunu dile getirdi. Sancak, Folkart olarak, İzmir’e ve İzmir’in geleceğine çok inandıklarını vurgulayarak, İzmir’in hem Türkiye’de, hem de uluslararası platformlarda, daha çok yücelmesini, bütün İzmirliler gibi, kendilerinin de çok istediğini söyledi.
AKDENİZ’İN KÜLTÜR SANAT BAŞKENTİ
Türkiye ekonomisine çok güçlü katkıda bulunan İzmir’in bu yüksek potansiyeline rağmen, kültür sanat endüstrisinin ilerlemesi açısından, hala desteklenmeye gereksinim duyduğunu belirten Sancak, “İzmir, ‘Akdenizli özelliği’ ve ‘binlerce yıllık’ kökleriyle; örneğin Barselona gibi kentlerdeki kültür-sanat hareketliliğine paralel bir şekilde; yakın bir gelecekte Akdeniz’in kültür sanat yıldızlarından biri olabilir. İzmir bu zengin potansiyelleriyle, rahatlıkla Akdeniz’de ve dünyada yeni kültür sanat başkentlerinden biri olmaya adaydır. Ama bu amaç için, yatırımlarıyla bu şehirden gelecek bekleyen özel sektörün de, elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ”
“Biz kendi adımıza, bu şehirde, şehrin ihtiyaçlarını doğru anlayarak, elini cesurca taşın altına koyanlardanız” ifadelerini kullanan Sancak,
Folkart’ın sanata ve verdiği desteğin sürdürülebilir yeni bir simgesi olarak, ‘Sanata Değer’, ‘Bir gelecek için’ söylemiyle Folkart Academy’i hayata geçirdiklerini kaydetti.
Sancak, Folkart Academy’i ilk aşamada ‘tiyatro eğitimi odaklı’ sürdürülebilir kılmayı amaçladıklarını anlattı.
REKOR BAŞVURU
Folkart Academy’nin internet sitesi üzerinden, geçtiğimiz Pazar günü başlayan başvurulara yoğun ilgi gösterildiğini ifade eden Sancak, şöyle devam etti:
“Ama öylesine bir tablo ile karşılaştık ki çok şaşırdık. Çünkü Salı günü akşamüstü saatlerinde, başvuru sayısı 15 bine yaklaşınca, mecburen kayıtlarımızı dondurmak zorunda kaldık. Bu tablo, bu rekor başvuru sayısı, bize yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Şimdi amacımız doğru yöntemlerle, 625 kişiyi konumlandırıp, geriye kalan potansiyeli, gelecek yıllarda değerlendirmek üzere kayıt altına almak. Sağlıklı bir veri tabanı oluşturmak. İlk etapta 400’ü çocuk, 200’ü yetişkin ve 25’i de profesyonel seviyede olmak üzere, toplam 625 kişiye ücretsiz eğitim verilmesini planlıyoruz.”
NOTER HUZURUNDA
Folkart Academy’de eğitim almak için çok yoğun taleple karşılaştıklarını anlatan Sancak, Folkart Academy için başvuranlardan özel yetenek sınavına 3 bin kişinin gireceğini ifade etti. Sancak, çocuk ve yetişkin kategorileri için katılacak isimleri noter huzurunda belirleneceğini açıkladı.
USTA SANATÇILAR FOLKART ACADEMY’DE
Folkart, sanatsal eğitim alanındaki çalışmalarını, artık Folkart Academy çatısı altında yürütecek. Folkart Academy’nin ilk eğitim alanı ise tiyatro üzerine olacak. Eğitimler 1 Nisan 2017 tarihinde başlayacak.
SANATIN İKİNCİ KALBİ İZMİR’DE ATACAK!
Folkart Academy Proje Koordinatörlüğünü de üstlenen, ünlü tiyatro sanatçısı Volkan Severcan’ın Genel Sanat Yönetmenliği’ni yürüteceği, “Ustalarla Tiyatro Atölyesi” kapsamında Zeyno Günenç, Ziya Kürküt, Yeşim Alıç, İbrahim Raci Öksüz, Almıla Uluer Atabeyoğlu, Kerem Atabeyoğlu, Gürol Tonbul, Oktay Keresteci gibi alanlarında usta oyuncular ve uzman isimler, katılımcılara eğitimler verecek. Oyunculuğa Giriş, Nefes ve Beden Kullanımı, Sahne, Oyunculuk, Yaratıcı Drama, Doğaçlama, Hareket ve Dans, Makyaj gibi birçok alanda kursiyerler eğitimler alacaklar. Eğitimler süresince ünlü tiyatro oyuncuları da, misafir eğitmenler olarak kursiyerle buluşacak. Folkart Academy’nin tüm hizmetleri kurumsal sosyal sorumluluk anlayışıyla ‘ücretsiz’ olarak gerçekleşecek.
FOLKART ACADEMY
Ustalarla Tiyatro Atölyesi
- Başvurular www.folkartakademi.com internet sitesinde doldurulan başvuru formu ile yapıldı.
-Eğitimlere katılım zorunlu olacak. Yüzde 20 devamsızlık yapan eğitimden çıkarılacak.
- Dersler 5 hafta sonu -20 saat olacak.
- Eğitimler Cumartesi ve Pazar Grubu olarak iki grup halinde verilecek.
1.Kategori: 6-9 yaş arasındaki çocuklar için Yaratıcı Drama ve Hareket Dersleri temelinde eğitimler verilecek.
2.Kategori: 10-14 yaş arasında çocuklar için Yaratıcı Drama ve Hareket Dersleri temelinde eğitimler verilecek.
3.Kategori: 15 yaş ve üstü olan kursiyerler için 5 hafta sonu ve 40 saat süren eğitimden faydalanacaklar. Kursiyerler 2 grup halinde sabah ve öğleden sonra grubu olarak derslere katılacaklar. Sabah grubu için 09.00-12.50 arası. Öğleden sonra grubu için ise 17.00-20.50 arasında gerçekleştirilecek.
-Eğitimler Folkart Towers altında bulunan özel sınıflarda verilecek.
Oyunculuk Bölümü Hazırlık Sınıfı
- 15 yaşını doldurmuş herkes başvurabildi.
- Başvuranlar özel bir yetenek sınavına girecekler.
- Söz konusu yetenek sınavına katılmak isteyenler jürinin isteği doğrultusunda yeteneklerini sergileyecekler.
- Sınav tarihi 18-19 Mart 2017
- Kazananlar kayıtlarını yaptırarak, Hazırlık Sınıfı olarak 10 hafta sonu toplam 20 gün ve 200 saat eğitim alacaklar.
- Eğitimde başarı kazananlar bir üst sınıfa geçmiş olacak.
- İzmir dışından sınavı kazanıp eğitim almaya hak kazananların konaklama ve ulaşım giderleri Folkart tarafından karşılanacak.
Tiyatro Oyunculuğu Eğitmenleri
6-9 ve 10-14 YAŞ GRUPLARI
Ziya Kürküt (Yaratıcı Drama)
Şule Demirezen (Yaratıcı Drama)
Meltem Yorulmaz (Hareket)
15+ YAŞ GRUPLARI
Volkan Severcan (Oyunculuğa Giriş)
Yeşim Alıç (Nefes ve Beden Kullanımı)
Zeyno Günenç (Doğaçlama)
İbrahim Raci Öksüz (Sahne)
Kerem Atabeyoğlu (Sahne)
Hülya Savaş (Diksiyon-Şiir Yorumlama-Oyunculuk Teknikleri)
Banu Gökçül (Zihinsel Farkındalık)
Candan Günay Tuna (Dekor ve Kostüm)
Almıla Uluer Atabeyoğlu (Dramatizasyon)
Gürol Tonbul (Sahne)
Oktay Keresteci (Hareket ve Dans)
Murat Kodallı (Ses ve Müzik)
Bora Severcan (Bir Karakter Yaratmak-Reji ve Seslendirme)
İbrahim Sarıtaş (Eleştiri Teknikleri)
Yüksel Aymaz (Sahne Işığı)
Meltem Yorulmaz (Hareket)
Sim Tolga (Makyaj)
Şule Demirezen (Yaratıcı Drama)
Ziya Kürküt (Yaratıcı Drama)