SANATIN YENİ YAKLAŞIMI DOKU’Z SERGİSİ
Üniversite öğrencilerinin her biri aynı zamanda sanatın farklı dalları ile ilgilenen dokuz sanatçı, "Doku’z" ismini verdikleri sergileri ile güncel sanat ortamına yeni öneriler getirmeyi hedefliyorlar. Doku’z ismini sergiye katılan dokuz sanatçının sayısından alan serginin küratörlüğünü, Öğretim Üyesi Prof. M. Reşat Başar yaptı. Öğrenci olan dokuz sanatçının her biri resim, seramik, grafik, moda ve sinema altyapısına sahip olup malzeme hakimiyetinin özel bir örneğini oluşturdu.
GELECEĞİMİZ TEKNOLOJİYLE KİRLETİLİYOR
Doku'z sergisinde, sanatçı Oğul Yaygınoğul, 'Kadın Sabahları' adını verdiği videosunda günlük yaşamın açmazlarına göndermede bulunurken, sanatçı Ayşe Ayyıldız kullandığı malzeme ve seçtiği modellerle oluşturduğu sıra dışı portreleriyle dünya siyaset politikasını eleştirdi. Sanatçı Fatih Yıldırım ise portre fotoğraflarıyla insanoğlunun bencilliğini ortaya koydu.
Sinema kökenli sanatçılarından biri olan Çağrı Duvar, 'Sakız' isimli videosuyla, toplumdaki empati yoksunluğuna vurgu yaparken diğer sinema kökenli sanatçı ve gazeteci Dilara Ela Özdemir, Alışveriş Merkezleri'ne yönelik eleştirilerde bulundu. Serginin yabancı uyruklu tek sanatçısı olan Abulimiti Xıakebanu, yaşadığı topluma ait etnik ve siyasi yapıya gönderme yaparak, Uygur giysilerini gösterge olarak kullandı.
Seramik sanatçısı Dilan Dağhan, aşındırılmış seramik plaka ile savaş karşıtı bir duyarlılık gösterdi. Sanatçı Batuhan Çankır, toplumda belirginleşen hiyerarşiyi ayakkabılar üzerinden vurgulamaya çalıştı. Dokuzuncu sanatçı Emine Yıldız ise, bez bebekleri yeniden üreterek, geleceğimizin teknolojiyle kirletildiğini aktardı.
İstanbul Aydın Üniversitesi Beşiktaş Sanat Galerisi'nde gerçekleşen Doku'z Sergisi 04 Şubat 2015'e kadar sanatseverler tarafından ziyaret edilebilir