TELEVİZYON DÜNYASINA GENÇ BAKIŞ?
Milliyet Gazetesi yazarı Abbas Güçlü?nün hazırlayıp, sunduğu Genç Bakış?ta, önceki gece olumlu ve olumsuz yönleriyle televizyon dünyası tartışıldı. Kanal D?den canlı olarak yayınlanan programa ünlü televizyon yapımcısı Osman Yağmurdereli, programcı ve gazeteci Mesut Yar, televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ ve İstanbul Ticaret Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ateş Vuran katıldı.
Gençlerden ekrana bakış?
İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen programa gençler büyük ilgi gösterdi. Abbas Güçlü ile Genç Bakış'ta televizyon haberlerinden magazine, Kurtlar Vadisi'nden ekranlardaki şiddete kadar renkli cam ile ilgili her konu tartışıldı.
Televizyon haberlerinde magazine yer verilmesini, Türk yazarlarını eserlerinin TV dizisi haline getirilmesi, Türkçemizin bozulması gibi konulara değinen konukların sözleri alkışlarla karşılandı. Özellikle TV eleştirmeni Yüksel Aytuğ'un, "Genç Bakış gibi gençlerin sorunlarının tartışıldığı program 20.30'da yayınlanmaya başladığı gün sorunlar çözülecektir" demesi büyük alkış topladı. Gençler Mesut Yar'ın Star'daki programına övgüler yağdırırken, hem konuklar hem de üniversiteliler televizyon dünyasındaki olumsuz gelişmeler nedeniyle reklamcıları eleştirdiler.
Soruları ve görüşleriyle programa yön veren gençlerin istekleri 3 ana başlık altında toplandı. Bunlar; Magazin arası ana haber olmaması, haberlerde kanlı görüntülere yer verilmemesi ve TV dizilerinde şiddet unsurunun bulunmamasıydı.
Yüksel Aytuğ, deneme-yanılma yöntemiyle televizyonculuk yapmanın Türkiye'ye zarar verdiğine değinirken, programcı Mesut Yar, eğitim konusunu ekranlara taşıyan ilk kişi olan Abbas Güçlü'yü kutladı. Rektör Prof. Dr. Ateş Vuran ise Türk televizyonculuğunun henüz gelişme aşamasında olduğunu, halen 80'li yılların İtalyasındaki düzeyde bulunduğumuzu vurguladı. Programa telefonla katılan bir seyircinin Osman Yağmurdereli'ye, "Televizyonda yapılacak güzel işler var. Üniversite çağına gelen gençlerin nasıl iş bulacakları, hayata nasıl atılacaklarını anlatan programlar yapılabilir" demesi salonu dolduran gençler tarafından uzun süre alkışlandı.
Yapımcı Osman Yağmurdereli'nin anlattığı fıkralarla renklenen Abbas Güçlü ile Genç Bakış, bir öğrencinin talebi üzerine hep birlikte söylenen önce İstiklal Marşı ve ardından 10. Yıl Marşı ile noktalandı.