BÜYÜK DÜŞÜNÜR YUNUS EMRE?NİN HAYATI SİNEMALARDA
MAGAZİNCİ VİDEO- FOTO GALERİ- Anadolu?dan yayılan sevgi ışığını, yüzyılları aşarak şiirleriyle günümüze taşıyan; barış, kardeşlik ve ilahi aşk düşünceleriyle evrensel düzeyde benimsenmiş, büyük düşünür Yunus Emre?nin ilahi aşk yolculuğu, "Yunus Emre Aşkın Sesi" filmiyle 10 Ocak?ta sinemalarda.
Dil, din, düşünce ve ırk farkı gözetmeksizin tüm insanlığa barışı, hoşgörüyü ve sevgiyi aşılayan Yunus Emre’yi ve onun ilahi aşkını anlatan film, büyük düşünürün tüm insanlığı ne derece aydınlattığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Felsefesi ve şiirleriyle "Türk edebiyatının başlangıç şairi" olarak da nitelendirilen Yunus Emre’nin dünyevi aşkı ve sonsuzluğa uzanan ruhsal yolculuğunu konu alan filmin senaryosu, Kürşat Kızbaz’a ait.
Yönetmenliğini ve yapımcılığını da Kürşat Kızbaz’ın üstelendiği film, İlahi Aşk yolculuğunda kendini arayan Yunus Emre'nin hayatını anlatıyor. Büyük düşünür Yunus Emre'yi Devrim Evin canlandırıyor.
Güçlü bir oyuncu kadrosu ile seyirci karşısına çıkacak filmde, Ahmet Mekin'i Hacı Bektaş Veli, Altan Erkekli'yi tasavvufta Mevlevi yolun öncüsü, İslam ve batı dünyasının düşünce adamı Mevlana Celaleddin-i Rumi, Bülent Emin Yarar'ı ise Taptuk Emre rolünde izleyeceğiz.
"EĞER GÖĞÜN YEDİ KAT ÜSTÜNE ÇIKMAKSA NİYETİN AŞK'TAN GÜZEL MERDİVEN BULAMAZSIN"
Evrensel hümanizm düşüncesinin öncülerinden biri olarak kabul edilen Yunus Emre, dil, din ve ırk farkı gözetmeksizin insanoğlunu kucaklamıştır. 13. yüzyıldan günümüze kadar ulaşan hoşgörü, insan sevgisi ve aşk kavramları, Yunus Emre’nin Türkçe’yi kullanarak ürettiği eşsiz şiirleriyle bütünleşmiştir. Yunus Emre Aşkın Sesi filminde ilahi aşk yolunda kendini arayan Yunus Emre’nin hayatı anlatılıyor ve yaşamının en önemli kesitleri aktarılıyor. Yunus Emre’nin yaşamı ve felsefesi üzerine kurgulanan senaryoda, 13.yy’ın dokusu ve tarihi, şiirsel canlandırmalarla gün ışığına çıkıyor.
KISA KISA...
*Uzun metraj olarak çekilen ‘Yunus Emre Aşkın Sesi’, filmi üç yıllık bir çalışmanın ürünü. Senaryo ve metin çalışmaları sonrasında 1 yıla yayılan çekim sürecinde Anadolu'nun 12 farklı şehrinde çekimler gerçekleştirildi.
*Yunus Emre’nin çağdaşları olan Tapduk Emre, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Barak Baba, Sarı Saltuk ve Hacı Bektaş-ı Veli filmin saygı duyulan diğer karakterleri...
*Çekimler gerçek tarihi mekanlarda yapıldı.Filmin inandırıcılığını daha üst seviyeye ulaştırmak adına 13.yy’ın dekor ve sahne tasarımı yapılarak, kostüm ve aksesuarlarla tarihin derinliklerinden gelen bir dünya kuruldu.
*Filmin müzikleri 13.yy’ın Anadolu kültüründe kullanılan enstrümanlarla birlikte senfonik tarzda çok sesli olarak hazırlandı. Kalan Müzik, Engin Arslan ve Mayki tarafından özel olarak bestelenen müzikler, Anadolu ezgileriyle filme adapte edildi. Filmin müzikleri ney, rebap ve tanbur gibi gelenekselenstrümanların yanında piyano, gitar ve keman gibi batı müziğine uygun enstrümanlarla da zenginleştirildi.
*Özel 3D ve digital efektlerle görselliğin zenginleştirildiği filmde, animasyon ve grafik çalışmaları hem Türkiye, hem de ABD’de bulunan, konusuna hakim ve çok tecrübeli bir ekip tarafından hazırlandı.