KAOS:ÖRÜMCEK AĞI?NA İSTİHBARAT?ÇILARDAN TAM NOT!
MAGAZİNCİ VİDEO HABER- Türkiye?nin en iddialı ?gerçek aksiyon? denebilecek Türk filmi Kaos: Örümcek Ağı?nın senaryosunu okuyan ve sahneleri izleyen istihbarat uzmanları ?Komplo teorileri, filmin kahramanlarının olaylara müdahaleleri ve aksiyon sahneleri çok gerçekçi olmuş? diyerek filme tam not verdiler.
Filmde Sat Komandosu Yüzbaşı Mete ve UGT Ajanı Meltem’in Türkiye’yi büyük bir kaostan kurtarma mücadelesi anlatılıyor. Her beş dakikada bir aksiyon sahnesinin bulunduğu filmin başrollerini oynayan Gökhan Mumcu, Rojda Demirer ve Cemal Hünal filme başlamadan önce Teammax ekibinden toplam 100 saat aksiyon dersi aldılar. Senaryosunu Toga Küçük’ün yazdığı, Cem Gül’ün yönettiği Kaos;Örümcek Ağı, 30 Mart’ta sinema severlerle beyazperdede buluşacak.
Gökhan Mumcu’nun gözüpek bir Sat Komandosu Yüzbaşı Mete olarak yer aldığı filmde Rojda Demirer ajan olarak beyazperdeye yansıyacak… Filmde oyunculuğu ile gözdolduran Gökhan Mumcu, filmin tamamına yakınında yer alan tüm aksiyon ve kavga sahnelerini kendisi çekti ve dublör kullanmadı. Mumcu’nun, filmin kötü adamı olam Cemal Hünal’la çektiği kavga sahnelerini izleyenler gerçek bir aksiyon izlemenin keyfine varacaklar…
Çekim boyunca bir savaş alnını anımsatan sette, her gün arabalar yakılarak, motosikletler parçalanarak ve her türlü taşıma aracı imha edilerek yüksek prodüksiyonlu ve görsel şölen sunacak bir aksiyon filmi olması için çaba harcandı.
Filmin konusu:
Ortadoğu, son günlerde çok büyük bir karışıklıkla çalkalanmaktadır. Batı ülkelerinin Arap Baharı olarak adlandırdığı halk hareketleri kontrolden çıkmaktadır. Ortadoğu ülkeleri karışmıştır. Halk ayaklanmaları ve darbeler, çok sayıda ölümle neticelenmektedir. Diktatörler birer birer devrilmektedir. Eş zamanlı olarak, Türkiye’de de ortalık karışmaya başlamıştır. Aynı gecede çok sayıda faili meçhul cinayet işlenir ve ertesi gün, bir uçak kazası yaşanır. Düşen uçağın içinde ölenlerden biri de askerdir. Mete, gizli görevle olay yerine gider ve düşen uçakta sabotaj olup olmadığını araştırmaya başlar. Ancak olaylar, hızla kontrolden çıkacak ve Mete kendini çok büyük bir kaosun ortasında, çok büyük düşmanlarla mücadele ederken bulacaktır.
Türkiye, çok ciddi bir tehdit altındadır. Yurtdışı kaynaklı ve kadim bir tarikatın günümüzdeki uzantıları olan bir örgüt, Ortadoğu’ya girmek için Türkiye’yi devre dışı bırakmaya çalışmaktadır. Son günlerde Türkiye’de öldürülen herkes, gerçekte UGT ajanıdır. Örgüt, Ortadoğu’yu karıştırıp Türkiye’deki UGT ajanlarını öldürmeye başlamıştır. Bu da, örgütün Türkiye’ye çok büyük bir saldırı düzenleyeceği anlamına gelmektedir. UGT, örgütün saldırı planını hala öğrenememiştir ve çok az zaman kalmıştır. Örgüt Türkiye’ye saldırmak üzeredir. Mete’yi de ele geçirmeye çalışma nedenleri, Mete’nin de UGT listesinde bulunmasıdır. UGT, Mete’yi uzun süredir takip etmektedir ve kısa süre sonra terörle mücadele biriminde görevlendirmeyi planlamıştır. Ancak örgüt bunu da öğrenmiş ve Mete’yi de önceden ortadan kaldırmaya çalışmıştır.
Örgüt, Türkiye’de “örümcek ağı”na benzer müthiş bir yapılanma kurmuştur. Bürokrasinin, ordunun, emniyetin, iş dünyasının her mevkiinde örgüt ajanları bulunmaktadır. Mete ne yaparsa yapsın, örgütün bu örümcek ağını delemeyeceğini anlar ve örgütle tek başına mücadele etmeye başlar.
FİLMDEN İLGİNÇ NOTLAR
15 profesyonel Hollywood'da eğitim almış sertifikalı dublör aksiyon sahneleri ve tehlikeli sahnelerde görev aldı
Filmde 100 adet kurusıkı otomatik tüfek, tabanca, el bombası kullanıldı
Toplam 2.000 adet fünye ve patlayıcı malzeme kullanılarak patlama ve çatışma sahneleri çekildi
Filmde bir Boing 737 kokpit ve kabini kullanıldı
20 adet SUV araç, 30 adet farklı marka araç kullanldı
2 adet zodiac bot, 1 adet büyük balıkçı teknesi kullanılarak patlama sahnesi çekildi, 1 adet roketatar kullanıldı
Mustang marka bir araç polis barikatını çarparak geçti ve barikattaki 2 polis aracı ile kendi ön panelini parçaladı
Hummer jip ile Lincoln Navigatör'e konvoyda çarparak konvoydan 8 metre sürükleme sahnesi çekildi
1 adet ducati motorsiklet takip ve yakalama sahnesinde paralandı
Filmde toplam 1 motor ve 3 araba pert oldu
Bir arabanın uçarak kamyon kasasına çarpıp parçalanması sahnesinde profesyonel dublör kullanıldı ve sahne için 10 gün prova ve hazırlık yapıldı
Film çekiminde 50 adet LCD televizyon kullanıldı ve bunların 30 adeti parçalandı ve patlatıldı
40 adet bilgisayar monitörü patlatıldı
50 kişilik Ulusal Güvenlik Teşkilatı ofisi olarak tasarlanan gizli mekanda yer alan 85 adet özel tasarım ofis mobilyası çatışma sahneleri çekiminde tamamiyle kırıldı ve parçalandı
Filmde 18 adet büyük efektli ve görkemli olmak üzere toplam 78 aksiyon sahnesi var aksiyon sahnelerinin içinde uçak düşmesi, 11 Eylül gibi plaza patlaması gibi sahneler var
Film süresince büyüklü küçüklü yaralanmalar nedeniyle 7 acil servis ziyareti yapıldı
Çarpışma ve zor aksiyon sahnelerinde sette itfaiye ve 2 ambulans hazır bulunduruldu
Filmde 3 dublöre toplam 12 dikiş atıldı
2 kaza için MR ve Tomografi çekimi yapıldı
Başrol oyuncusu Gökhan Mumcu'nun bir dövüş provasında sol kaş üstü yarıldı ve 7 dikiş atıldı
Cemal Hünal'ın bir sahnede parmağı çıktı
Setteki yaralanmalardan dolayı film çekimleri toplam 10 gün durdu