YILMAZ ERDOĞAN TARTIŞMASINDA GÖZDEN KAÇAN ORTAKLIK
Filmin, henüz vizyondayken Netflix’te de yayına girmesi Yılmaz Erdoğan’ın Mars Group’a bir yanıt olarak yorumlandı. Ancak, olayın bir de görünmeyen yüzü var
Ünlü oyuncu ve yönetmen Yılmaz Erdoğan'ın “Organize İşler Sazan Sarmalı” filminin küresel internet televizyon ağı Netflix'te yayımlanması büyük tartışma yarattı. İki haftada toplam 2 milyon 579 bin 230 seyirciye ulaşan filmin, henüz vizyonu tamamlamadan dijital platformda yer alması tepki çekti.
Sinema salonu sahiplerinin “Organize İşler Sazan Sarmalı” filmini “vizyondan kaldırmak” istediği gündeme geldi.
İddialara göre; Mars Cinema Group ile yaşanan anlaşmazlık nedeniyle filmin sinema salonları için akıbetinin ne olacağı, anlaşmazlığın ne zaman son bulacağı belli değilken, kısacası yeni sinema yasası henüz çıkmamışken film Netflix’e satılmış; yayınlanma tarihi belirlenmişti. BKM ile Netflix'in anlaşma yapmasından sonra yeni sinema yasası çıktı. Yasanın çıkarak kampanyalı bilet sorunu ortadan kalkınca “Organize İşler Sazan Sarmalı”, sinema salonlarında gösterime çıkarıldı.
Bir filmin hem sinemada hem de dijital platformda aynı anda izleyiciye sunulması sadece “Organize İşler Sazan Sarmalı”na özel bir durum oldu.
TEPKİLERİN HEDEFİ OLDU
Filmin Netflix'te seyirciyle buluşmasının ardından ise yapım şirketi BKM eleştirilerin hedefi haline geldi. Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliği Başkanı Birol Güven, “Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliği olarak bir filmi vizyondayken aynı anda dijital platformlarda da gösterime sokmanın sinema sektörümüze telafisi mümkün olmayan zararlar vereceğini düşünüyoruz” dedi.
Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği, “Bu durum bizi zarara uğrattı” çıkışı yaptı ve BKM ile dağıtımcısı CJ Entertainement hakkında dava açmaya hazırlığına başladı.
İKİ ŞİRKETİN ORTAK NOKTASI
Filmin, henüz vizyondayken Netflix’te de yayına girmesi ise Yılmaz Erdoğan’ın Mars Group’a bir yanıt olarak yorumlandı.
Ancak, olayın bir de görünmeyen yüzü var…
Yılmaz Erdoğan’ın kavga ettiği Mars Group’u, 800 milyon dolara Kore medya devi CJE&M grubu içinde yer alan CJCGV adlı şirket satın aldı.
Ve...
Erdoğan’ın "Organize İşler Sazan Sarmalı" filminin dağıtımcısı CJ Entertainement adlı şirket de Kore medya devi CJE&M’e ait.
Yani...
Yılmaz Erdoğan Mars Group’a karşı Netflix hamlesini, yine aynı şirket bünyesinde bulunan CJ Entertainement’le birlikte yaptı.
Mars Group’un bu durumdan haberdar olmaması mümkün mü?
Soru şudur: Mars Group'la kavga edenler, Mars'ın ortaklarıyla birlikte diğer sinema salonlarını ortada bırakmış olmadı mı? Kaynak: Odatv.com