MUTLU AŞK YOKTUR?
?Mutlu Aşk Yoktur?, Aragon böyle demiş vakti zamanda? Aşka tutulmuş bir insan bu duygunun artısından eksisine, uçlarda ya da diplerde tüketiyor mutlu acılarını? Şimdilerde bu duyguyu yeni bir söylemle, yeni bir yorumla tekrar tekrar yaşıyoruz?
“Taş duvarlara adın yazdım haberin var mı?
Karşı yakanın kıyısı hasret haberin var mı?
Yakamozlar taktım geceden saçlarına haberin var mı?
Zindan oldu gecelerim haberin var mı?
Bilesin mutlu aşk yoktur”
1994 senesinde yayınlanan “Deli Sevda” adlı albümü ile Alevi semahlarına, deyişlerine ve halk müziğine çağdaş ve farklı bir yorum getirerek, günümüzde de bu alanda müzik yapan birçok müzisyene öncülük etmiş bir sanatçımız olan Haluk Özkan yeniden, yeni bir antlımla bu duygu yaşamamıza yol gösteriyor.
Günlük birlikteliklerini, merdiven altı kaçamaklarını, saatlik muhabbetlerini ‘aşk’ diye sanıp, buna inanıp yaşayan birçok günümüz insanın mutlu aşk var mıdır, yok mudur düşüncesinden bi haber yaşam tüketirken Haluk Özkan bir kez daha düşünmemizi sağlıyor…
Haluk Özkan'ın 3 seneyi aşkın bir süredir üzerinde çalıştığı “Mutlu Aşk Yoktur” adını verdiği 9. albümüyle tekrar duygularımızın bam teline dokunuyor…
Tek şarkıyla ortalarda salına salına dolaşan hanımlar, beylerin aksine 12 eser ve 4 yeni günümüz düzenlemesiyle yani 16 eserle müzik dünyasına bir kez daha sıcak bir merhaba dedi Haluk Özkan ‘Mutlu Aşk Yoktur’ albümüyle.
Bu albümde Özkan’a icracı ve teknik konularda bir birinden değerli sanatçılar eşlik etmekte. Ayrıca albümünün; edit, sound design & masteringlerini Tanju Duman’ın; Technical Asistanlığını Klaus Yaka’nın yaptığı ve 2+1 tekniğiyle hazırlanan albümün tüm miksleri, Almanya’nın Hannover kentinde gerçekleştirilmiş.
Görsel tasarımları İtalya’da Mumu Art’dan Mutlu Polat tarafından özel bir teknikle hazırlanan albümün fotoğraf çalışmasında genç bir yetenek Koray Özkan’ın ve Uğur Erdem’in imzası var…
Ve bu çalışmanın ilk aşamasından bitime kadar Koray ve Güney Özkan kardeşlerin çok özel emekleri var. Genç Özkan kardeşler her aşamada babalarının en büyük destekçileri olmuş hata klip yönetmenliğini bile yapmışlar. Aile olmak duygusunun bir örneği bu albüm çalışmasının notalarında yaşıyor ve yansıyor bize…
Yılın en iyi aşk şarkılarından birine sahip Haluk Özkan, albüm de; Nazım Hikmet, Haydar Ergülen, Ahmet Arif ve Enver Gökçe gibi şairlerimizin şiirlerine de yer verirken, şarkılarındaki yorumculuğunu, şiirleri dile getirirken de coşturuyor…
Aranjmanlarının tamamını Haluk Özkan’ın yaptığı, sanatçıya ait bestelerin yanı sıra Aşık Mahsuni Şerif, Aşık Daimi ve Neşet Ertaş’ın eserleriyle hazılanan albüm Seyhan Müzik etiketiyle müzik marketlerde yerini aldı.
Ruhi Su Usta’dan dinlemeye alıştığım iki güzel türküyü Haluk’un yorumuyla yeni bir tatla dinlerken büyük ustayı da bir kez daha andım…
Ve Ceviz Ağacı… Merhaba gençler diyerek yıllar sonra tekrar yurda dönen Cem Karaca’dan yıllarca dinleyip kulağımıza takılıp gönlümüze yer etmiş Nazım Usta’nın Ceviz Ağacı… Yeni bir beste ve yeni bir aranje… Karaca’nın yorumunu o kadar çok dinlemiş olmamama rağmen bu yeni besteyi dinlerken hiç yadırgamadım ve önceki besteyi aramadım. Ceviz Ağacı Haluk Özkan’ın bu farklı bestesi ve yorumuyla başka bir hal almış. Evet, ‘Ceviz Ağacı’na bu yeni notalar, bu yeni duygu çok yakışmış.
Türkiye’de ve yurtdışında yüzlerce konser gerçekleştiren, uzun metrajlı filmlere yazdığı müziklerin yanı sıra birçok kurumun kimlik ve reklam müziklerini besteleyen Haluk Özkan, Mutlu Aşk Yoktur albümünde; Türkülerimizin ve Alevi semahlarının çağdaş yorumunu ve bestelerini, kendi tarzıyla, o ipeksi sesiyle, senfoni ve rock lezzetiyle bizlere bir kez daha dinletiyor…
Evet, albümü dinledikten sonra başarı dilemek, kutlamak gerekiyor ekibi. Haluk Özkan ve albüme emek veren herkese diyorum ki; elinize, yüreğinize, duygularınıza sağlık…
Bülent ve Fuat Seyhan tarafından yapımı gerçekleştirilen ve Seyhan Müzik etiketiyle çıkan Haluk Özkan’ın ‘Mutlu Aşk Yoktur’ albümü müzik dünyasında umarım hak ettiği yerini alır. Ve uzun zamandır dingin seyreden albüm satışlarına da canlılık getirir…