ÇOK SESLİ MECLİS
?Assolist İbrahim Tatlıses, Udi Metin Şentürk, Klavyede Cengiz Kurtoğlu, Vurgulu çalgıda Balık Aygan, Gitar?da Yasemin Kumral?
En ?has? jön olarak Kaan Girgin, ?En bakan deviren? Aynur Aydan, Almina Can, ünlü yönetmen Mesut Uçakan? Bunlara ?Anarşişt? ruhlu şair-yönetmen Mithat Güçlü Karataş da Kars?tan AK Parti?den aday adaylığını açıklayarak siyasete soyundu? Bu kadar sanatçı olur da ?yapımcı? olmaz mı demeyin?
ÇOK SESLİ MECLİS
Demokrasinin “olmazsa olmaz” kriterlerinden biri de hiç kuşkusuz farklı düşüncelere olgunlukla tahammül göstermesi….
“Çok seslilik” yeni yeni alışmaya çalıştığımız bir süreç… Artık, meydanların dışında, olur-olmaz hemen her mecrada “şiddet içermeyen”, hak ve talep istemleri, karşı çıkışlar, hatta tepkisel protestolara alışır olduk…
Lider yönetimindeki siyasi partilerde “çok seslilik”, muhalefet gibi algılansa da, zamanla buna da alışacağız gibi…
Demokratik yönetimin vazgeçilmez kurumlarından biri olan, milletin oylarıyla seçilen milletvekillerinin büyük bölümü görev yaptıkları süre içinde kaç kez Meclis kürsüsüne çıkıp konuştuklarını inan herkes gibi ben de merak etmişimdir.
Ama Haziran’da yapılacak seçimin “aday başvuruları” ve “tercih”lerine bakılırsa, yeni dönem TBMM bir hayli “renkli” ve “çok sesli” olacak gibi görünüyor.
Güneş Gazetesi’nin 27 Mart günü manşetine taşıdığı, “AKP ve SAZ HEYETİ” manşeti, medyada çok dikkat çeken “yaratıcı” başlıklardan biri olmuştu.
Yapanın, düşünenin yüreğine sağlık…
Güneş’in bu manşeti, AK Parti’nin seçimde muhtemelen iz bırakacak ünlülerinden bazılarıydı.
“Assolist İbrahim Tatlıses, Udi Metin Şentürk, Klavyede Cengiz Kurtoğlu, Vurgulu çalgıda Balık Aygan, Gitar’da Yasemin Kumral…
En “has” jön olarak Kaan Girgin, “En bakan deviren” Aynur Aydan, Almina Can, ünlü yönetmen Mesut Uçakan… Bunlara “Anarşişt” ruhlu şair-yönetmen Mithat Güçlü Karataş da Kars’tan AK Parti’den aday adaylığını açıklayarak siyasete soyundu… Bu kadar sanatçı olur da “yapımcı” olmaz mı demeyin… Ünlü yapımcı Şahin Özer de AK Parti sıralarından siyasete girmeye karar veren medyatik isimlerden biri…
AK Parti’de renkli ve ünlü simalar “milletvekili olmak için” kulis ve çabalarını yoğunlaştırırken, CHP’ de karşı atağa geçmeyi ihmal etmedi.
CHP’nin “öne çıkan” ünlü adayları “protest” kimlikleriyle muhalif olduklarının gösterecek yapıda adaylar… Türk Halk Müziği’nin “klas” yorumcusu Sebahat Akkiraz, yorumcu Tolga Çandar, özgün müziğin ünlü ismi Emre Saltık, Grup Yorum’un solisti Hilmi Yarayıcı, komedyen-oyuncu Peker Açıklaın ve eski ünlü hakem Selçuk Dereli CHP’de adaylıkları öne çıkan isimler…
MHP’den medyaya yansıyan tek isim ise şimdilik yılların usta piyanist-yorumcusu, müzik adamı İlham Gencer görülüyor. MHP, anlaşılan o ki, “sanatçı adaylarını” son güne kadar sürpriz bir şekilde “saklamak” niyetinde.
Bütün bu isimlerin “Adaylık süreci” partileri tarafından resmen açıklandıktan sonra ve seçilmek için “yeterli” oyları almaları halinde yeni dönem milletvekili olarak TBMM çatısı altında buluşacaklar.
Kimi iktidar partisi mensubu milletvekili olarak “bakanlık” görevi bekleyecek…
Kimi, muhalefette kalıp “sesini daha çok yükseltmeye” çalışacak.
Siyaset sahnesi ve TBMM sanat dünyasından isimlerin gelmesiyle birlikte, şimdiden “çok sesli” olacağını şimdiden hissettirmeye başladı bile…
Haydi hayırlısı…