SOSYAL MEDYADAKİ İKTİDAR SAVAŞLARI İLGİYLE İZLENİYOR?
Dünyanın popüler sosyal paylaşım ağlarından Twitter?da sonunda 50 milyon takipçi barajı da aşıldı. Ünlü şovmen Cem Yılmaz?ın takipçi sayısı 1 milyonu aştığında biz medya mensupları dahil ?yok böyle bir şey!? havasına girmiştik.
Dünya starları ise bir yılllık sürede neredeyse 20 milyon takipçi sayısıyla birbirine fark atarak, “Twitter Tahtını” birbirine devretmek zorunda kalıyor.
Dünyaca ünlü pop star Katy Perry, Twitter’da takipçi sayısını 50 milyona çıkararak hem rekor kırdı hem de “zirveye” kuruldu.
Perry'i 49 milyon takipçisiyle ünlü şarkıcı Justin Bieber takip ediyor.
“Popüler kültürün” ikonlarının arasına girmeyi başaran bir tek siyasetçi var. O da sosyal medyaya her zaman gerekli önemi veren ABD başkanı Barack Obama…
Başkan Obama 41 milyonu aşkın takipçisiyle Twitter'da en çok takipçiye sahip üçüncü isim.
2012’de 20 milyon takipçisiyle, Twitter’ın tüm kullanıcılarını geride bırakıp rekor kıran Lady Gaga ise şu an 41 milyon takipçisi bulunuyor.
Gaga, takipçisi sayısını artırmakla birlikte “koltuğu kaptırıp” kan kaybetti…
Sosyal medyanın önemi her geçen gün kendini hissettirmeye devam ediyor. Sanatçılar ve siyasetçiler de bunun farkında.
Bizde ne yazık ki henüz ikili haneleri yakalayan “Twitter” kullanıcısı yok.
Ama bu mecrayı “es geçmeyen” bazı siyasetçileri ve sanatçıları saymak mümkün…
Türkiye’de Twitter’i en aktif kullananların başında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski AB Bakanı Egemen Bağış ile İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu geliyor. TBMM Grup Başkanlarını, ve bazı milletvekillerinin de sosyal medyayı iyi kullandığını vurgulamam gerek.
Sanat dünyasında ise Twitter’ı en etkin kullananların başında Demet Akalın, İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen, Şahan Gökbakar, Nihat Doğan ve Erol Köse’yi saymak lazım.
Erol Köse, popüplerliğini İbrahim Tatlıses’e kaptırmış gibi.
İmparator Tatlıses tam bir “klavye İmparatoru” oldu.
Şaka bir yana, sosyal medyadaki bu katılımcı haliyle yakında Tatlıses, “Twittor” lakabıyla anılırsa şaşırmamak gerek!
Bu arada yaklaşan seçimler nedeniyle sosyal medyaya ağırlık veren belediye başkan adaylarının çokluğu ise gözden kaçmıyor.
Sosyal medya gerçekten insanlara anında ulaşmak için “en hızlı ve en doğru iletişim araçlarından biri” oldu.
Bu mecranın doğru kullanılması da o kadar önemli. Takipçi sayısını arttırmak için yalan ve yanlış bilgilerle sosyal medyayı kullanmaktan kaçınmak lazım.
Ancak bu konu ne kadar eleştirilirse eleştirilsin, her alanda olduğu gibi, “sosyal medyanın da fake kullanıcıları, çürük elmaları” olmaya devam edecek…
Bu bile sosyal medyanın gücünün ve etkisinin daha artmasına asla engel olamayacak…